Güneş kremi nasıl kullanılır? Güneş kremi seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Gelin birlikte yanıtlayalım…
“Ama öncelikle çok basit bir soruyla başlayalım. Kimler güneş koruyucu ihtiyacı duyar?”
- A) Herkes
- B) A
Evet, basit bir soruya basit bir cevap: Herkes. 🙂
Güneş koruyucu kremler; yaş, cinsiyet ve ırk fark etmeksizin kullanılması gereken en önemli cilt bakım ürünü. Bunun sebebi cildin yaşlanmasını önlemesi, güneş yanıklarını engellemesi ve güneşin zararlı ışınlarından koruyarak cilt kanserine karşı tıpkı bir zırh görevi görmesi.
Fakat dikkat! Güneş kremi kullanmak ne kadar doğruysa, her güneş kremi kullanılabilir veya herkes için doğru üründür demek de bir o kadar yanlış. Doğru ürünü, doğru bir şekilde uygulayabilmek için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik…İşte güneş kremi nasıl kullanılır?
4 Soruyla Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı ?
Güneş kremi seçimi yapmadan önce sizin için belirlediğimiz bu adımları takip ederseniz doğru korumaya ulaşabilirsiniz.
- “Cilt tipim ne?”: Kendinize sormanız gereken ilk soru bu. Çünkü cilt tipinizi bilmezseniz, hiçbir cilt bakım ürününden istediğiniz etkiyi göremeyebilirsiniz. Hassas, karma, kuru veya yağlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Bunu öğrendikten sonra piyasada sizin cilt yapınıza uygun içeriklerle hazırlanmış onlarca ürün bulabilirsiniz.
- “Nasıl bir koruma istiyorum?”: Güneş kremlerine biraz aşinalığınız varsa ürünlerin üzerinde SPF (Sun protection factor) değerini görmüşsünüzdür. Bu değer, ürünün cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruma gücünü belirtiyor. Uzmanlar, 15 faktörün (SPF 15) günlük ihtiyacı karşılayacağını söylüyor. Ancak yoğun güneş altında kalmanız gerektiğinde SPF 30 veya SPF 50’ yi tercih edebilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız ürünün güneşin UV-A ve UV-B ışınlarının ikisine karşı da koruyucu olması gerekiyor.
- “Cildimin ihtiyacı ne?”: Alerjik bir cilde sahipseniz güneş kremlerinin içeriğinde bulunan paraaminobenzoik asit (PABA) cildinize iyi gelmez. Bu madde içermeyen ürünlere göz atabilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa yoğun nemlendirici içeren güneş koruyuculara, çabuk yağlanan bir cilde sahip iseniz su bazlı ürünlere yönelebilirsiniz. Eğer akne sorunu yaşıyorsanız piyasada sivilce karşıtı ürünlere de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
- “Güneş kreminden koruma dışında neler bekliyorum?”: Bir güneş kremi aslında sadece bir güneş kremi değildir felsefesini benimsiyoruz. Koruyucu olmasının yanında ürünlerin; makyaj bazı, renk eşitleyici, bronzlaştırıcı veya suya dayanıklı gibi artı özellikleri de bulunabiliyor.
Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?
Evet, bütçenize uygun güneş kremini satın aldınız. Sıra nasıl uygulayacağınıza geldi. Öncelikle bir önceki “Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Hatalar” yazımızda belirtmiş olduğumuz gibi herhangi bir ürün uygulamadan önce cildinizi mutlaka temizlemelisiniz, buna güneş kremleri de dahil.
Cilt bakım rutininizi tamamlamanızın ardından, güneşe çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce güneş kremini doğru miktarda uygulamalısınız. Doğru miktar ne dediğinizi duyar gibiyiz. Göğüs, kol ve bacaklara ise bir tatlı kaşığı kadar miktarda ürün uygulayabilirsiniz.
Ürünü uyguladıktan sonra makyaj yapacaksanız en az 20 dakika kadar beklemenizde fayda var. Kabul edelim bazen bunun için zamanımız olmayabiliyor. Fakat güneş kremi henüz cildinizde emilmeden bir ten ürünü uyguladığınızda koruyuculuğunu azaltmış olursunuz. Bizden söylemesi 😉
Güneş Kremini Ne Zaman Uygulamalısınız?
Bu soruyu duymamış olalım. Çünkü güneş kremleri her mevsim ve her gün düzenli olarak uygulamalısınız. Hatta dışarı çıkmadığınız günlerde bile. Güneş ışınları, cildiniz ile buluştuğunda lekelenmeler veya ciltte erken yaşlanma belirtileri meydana getirebiliyor. Ayrıca uzmanlar, cilt kanserine karşı en etkili korumanın düzenli güneş koruyucu kullanmak olduğu konusunda hemfikir.
Güneş kremi nasıl kullanılır, nasıl seçiliyor ve ne kadar sıklıkla\nasıl uygulanıyor sorularınıza cevap verdik. Ancak yoğun güneş ışığı altındaysanız gün içinde güneş koruyucunuzu 2-3 saatte bir tazelemenizde fayda var.
MEDILOGICA Ailesi olarak, sağlıklı ve güzel günler dileriz….
Cevap bırakın